2017. január 27., péntek

Válj zölddé és mentsd meg a világot és a világ gazdaságát: OECD

Az OECD (Organisation for Economic Co-operation and Developement, vagyis Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet) arra buzdította a nemzeteket, hogy környezeti fejlesztéseket hajtsanak végre, de ne csak azért, hogy kivédjék a katasztrofális klímaváltozást, hanem hogy megadják a gazdaságnak a már rég kijáró lökést, ahogy most Kína is szenved a gazdaságának újbóli egyensúlyba hozásával.



Később Párizsban került sor az Egyesült Nemzetek csúcstalálkozójára, ahol arra is próbáltak megoldást és egyetértést találni, hogy mit tegyenek annak érdekében, hogy az üvegház káros gáz kibocsátását vissza tudják csökkenteni arra a mennyiségre, hogy a globális felmelegedést egy biztos szintre tudják vissza tolni.

„A klímaváltozás kezelése fontos a hosszú-távú gazdasági fenntarthatóság és az egészséges termesztésért.” mondta az OECD vezető közgazdásza, Catherine Mann, egy nyilatkozatában, a szervezet legújabb globális gazdasági kilátásairól szóló tájékoztatásával együtt.

A riport különválasztotta a Kínában lévő lassulást, hiszen Kínában most arra törekednek, hogy kiegyensúlyozzák a gazdaságukat a gyártási és export szolgáltatásokból és fogyasztásokból, abból is adódóan, hogy Kína az egyik legnagyobb bűnös a lassabb globális növekedésért és a visszafogott beruházásokért.

Mann elmondása szerint: „… a gazdasági költés egyaránt támogatná a kereskedelmet és bátorítaná a szükséges kiegyensúlyozását a globális gazdaságnak.”

Az OECD egy párizsi székhelyű nemzetközi gazdasági szervezet, melynek célja, hogy segítse a tagállamok kormányait a legjobb gazdasági és szociális politikai kialakításában és értékelésében.

Az OECD arra számít, hogy a globális növekedés lassan fog megerősödni, feltehetőleg idén 3,3%-kal, és 3,6%-kal 2017-ben.

http://www.solardaily.com/reports/Go_green_to_save_the_world_and_the_world_economy_OECD_999.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése