2017. január 27., péntek

Napelemes romantika

Láttunk már szív alakú szívószálat, szív alakú pizzát, vagy cukorkát – de szív alakú naperőművet még keveset…eddig! Aki ugyanis a csendes-óceáni Új-Kaledónia szigete környékén jár – felfedezhet egy hatalmas, szív alakú napenergia farmot, amely 2 megawatt teljesítményű és 750 otthont lát el elektromos árammal.A négyhektárnyi területet elfoglaló nap-szívet 7888 solar panel alkotja, és Új-Kaledónia legnagyobb szigetén, a Grand Terre szigeten épült.


A dizájn ötletét egy közelben lévő természet alkotta szív formájú mangrove erdő, a „Coeur de Voh” (Voh szíve) adta. A szív alakzatban nőtt mangrove erdő a természet rendkívüli alkotása, és fontos jelkép az itt élő emberek számára.

A napelem szív a lelki tartalom mellett természetesen más miatt is fontos a helyieknek – sőt az egést Földnek! Az „Új-Kaledónia szíve” naperőmű várhatóan mintegy 2 millió tonna káros anyag kibocsátástól menti meg a szigetet és a bolygót a naperőmű 25 éves élettartama alatt, és a tervezők azt remélik, hogy az „Új-Kaledónia szíve” lesz a világ legszebb naperőműve is egyben.

A Conergy Australia által tervezett különleges formájú napenergia farm jelképes üzenete a világnak: itt az ideje megszeretni a napenergiát….

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése