2017. január 27., péntek

A ma befektetése legyen jövedelmező a jövőben

Sok módja van a nyugdíjas évek anyagi biztonságának megteremtésére. Félre tehet pénzt vagy be is fektethet a jövőbe. Sokan fektetnek be pl. azzal, hogy a felvett lakáskölcsönüket törlesztik vissza, ezzel biztosítva azt, hogy egyszer a ház minden téglája a sajátjuk lesz. Egy napelemes rendszer telepítésével a ház piaci értéke növekszik. Ön nem szeretne egy olyan házat vásárolni inkább amely megtermeli a saját energiafogyasztását szemben azzal ami nem képes erre? Sok ember célja az ‘önfenntartás’.

Azzal, hogy a hazai és globális politikai helyzet által befolyásolt piaci áraktól függetlenné válik gazdasági stabilitást is nyer. Az ukrán válság a legfrissebb emlékeztető arra nézve, hogy mennyire összetett és egymásba kapcsolódó az energiaellátás az országok között.

A napenergia hasznosítása egy hosszú távú befektetés, ezért fontos, hogy meggyőződjünk arról, hogy a rendszer sokáig él. Ezzel egy időben számításba kell venni azt is, hogy a befektetésünk megtérülését nem csak a jelen energia áraihoz hasonlítsuk. A történelmet megfigyelve igen nehéz előrejelezni a jövőt. Más befektetésekkel ellentétben egy napelem rendszer a saját elektromos áram fogyasztása miatt azonnal hozamot produkál. Ha már a napelem rendszere elég áramot termelt ahhoz, hogy visszafizesse önmagát, az elektromos áram ingyen áll a rendelkezésére. Éppen ezért fontos, hogy minőségi alkatrészeket használva szakemberek végezzék a telepítést, mivel minél tovább él a rendszer annál többet fog keresni rajta. Így tehát nem elég a telepítő cégek kW árait összehasonlítani. Megéri ma úgy befektetnie a pénzét, hogy az éveket ad hozzá a rendszere élettartamához.

Szerző: Jan Gershoj

www.GershojEnergia.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése