2017. január 27., péntek

Csorna mellett épül egy napelemgyár

A hírek alapján már idén elindul próbaüzemmel a csornai napelemgyár. Legalább is ezt ígérte meg a beruházó, az Ecosolifer Kft, a Kisalföldnek. A tervek alapján addigra már elérik a körülbelüli száz alkalmazott számot.



Most már, hogy a beruházó minden engedélyt megkapott, elkezdődhet a napelemgyár építése Csornán. A Kisalföldnek emellett azon terveikről is beszámoltak, hogy az év végén várhatóan már működni fognak próbaüzemmel.

Amennyiben ezen időszak során minden rendben megy, akkor 2016 első negyedévében elindulhat élesben is az ipari termelés.

A tavalyi évben, Szeptember a napelemgyár alapkövének letételekor még Áder János köztársasági elnök is részt vett. Maga a helyszín ahol felépítik Csornán, a város keleti oldalán, a 85-ös főút mellett, az elkerülő út közelében van. Az alapkőletételekor elmondták, hogy a beruházás két ütemben történik és 14,5 milliárd Forintba fog kerülni. Az elkészülés után, amikor teljes kapacitással kezdődik el az ipari termelés, az alkalmazottak száma kétszáznál is több lehet majd.

A tájékoztató során az Ecosolifer Kft. arra is kitért, hogy elkezdték a szakemberek felvételét. Mint azt már feljebb írtam, ez év végére az alkalmazottak száma várhatóan pedig már a százat is eléri.

Az új, több mint 5000 négyzetméteres nagyságú üzemcsarnokot, az Ecosolifer Modulgyártó Kft. a legmodernebb energia- és környezettudatos irányelvek alapján fogja felépíteni. Ehhez első lépésben a világon az egyik legmagasabb hatásfokú napelem-cellagyártó technológiát, az úgynevezett vékonyréteg-technológiát telepítik majd.

A cég, habár partneréről csupán annyit árult el, hogy egy világszinten is meghatározó európai vállalat, elmondta, hogy a fejlesztést nemzetközi stratégiai együttműködésben valósítják meg. Emellett pedig megjegyezték, hogy ez az egyedülálló innovatív beruházás és a közös további beruházások, a jövőben is kimagasló versenyképességet biztosítanak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése