2017. január 27., péntek

Magyar találmány: Napelemes tetőcserép

Újabb magyar találmánnyal lett gazdagabb a világ: Tóth Miklós kifejlesztette a napelemes tetőcserepet. A feltaláló 2010-ben kezdte el kidolgozni találmányát, amellyel nemcsak az alternatív energia praktikus felhasználását tűzte ki célul, hanem munkahelyek teremtését is. A speciális cserepeket ugyanis Magyarországon gyártják majd.



A napelemes tetőcserép legnagyobb előnye, hogy egyenként cserélhető és bővíthető, továbbá kicsi a bekerülési költsége.” Az egyes elemek vezeték nélkül, egy speciális szabadalmaztatott érintkezőpárral kapcsolódnak, teljesítményük összeadódik.

A meghibásodott cserép éle világít, tájékoztatva erről a tulajdonost. Ezután a megrongálódott darab egyszerűen kicserélhető, így nincs szükség a tető nagyobb megbontására. Nem kell megváltoztatni a meglévő, hagyományos tetőszerkezetet, tetőlécezést, egyszerűen csak ki cserélni a régit egy működő, áramtermelő újra, egy dologra ügyelve, hogy azok egymással érintkezési kapcsolatban legyenek. Ezzel a móddal a rendszer bármikor fejleszthető. Néhány fotoelektromos cseréppel is elkezdhető a rendszer kiépítése, számuk tetszőlegesen, bármilyen elrendezési módban bővíthető újabb elemek vásárlásával. Egy számítógép üzemeltetéséhez már négy darab cserép is elegendő, egy hűtő működtetéséhez nyolc cserép szükséges. Három-ötszáz darab már biztonságosan kiszolgálja egy átlagos családi ház energiaigényét, beleértve az elektromos hálózatot és a fűtési rendszert is.”

Forrás: alternativenergia.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése