2017. január 27., péntek

Hogyan kerül a napelem a tetőre?

Döntéssel – így szól a legegyszerűbb válasz. Hiszen döntés kérdése, hogy valaki az alternatív energiaforrások közül választ magának, vagy marad a hagyományos forrásoknál. Mivel a napelemes rendszerek egyre elterjedtebbek, sokan döntenek úgy, hogy házuk tetejét napelemmel borítják a gazdaságosabb elektromos áramtermelés érdekében.

Minden telepítést helyszíni felmérés előz meg. Kollégáink ilyenkor kivonulnak a helyszínre, hogy felmérjék, mennyi panel kell, hová lehet őket telepíteni, nincs-e takarásban az adott tetőrész, stb.

Ez nagyon fontos lépés, hiszen van olyan település Magyarországon, ahol ősfákat vágtak ki utólag (!), mert árnyékoltak a napelemeknek…



Miután minden adat megvan, az első lépés a napelemek sínszerkezetének felszerelése. A tetőgerendákhoz rögzített sínrendszer tartja helyén a paneleket, így rendkívül fontos, hogy ez a szerkezet stabil legyen.

Miután a rögzítés a helyére kerül, érkeznek a napelemek. Az általunk forgalmazott napelemek rugalmasan és egyszerűen telepíthetők, teljesítményük optimalizált, biztonságosak, működésük hosszú távon garantált.

Ezután felszereljük az invertert, amely tulajdonképpen elvégzi a legfontosabb munkát: a napelemek által összegyűjtött napenergiát elektromos árammá alakítja.

Ha minden fizikai egységet felszereltünk, felkínáljuk ügyfeleinknek a rendszer monitoring lehetőségét. Igény esetén a Gershoj Energia szakemberei segítségével online felügyeli a rendszer termelési adatait (amennyiben a rendszer csatlakoztatása az internetre megtörtént), továbbá figyeli, hogy a kiserőmű rendben működik-e. Meghatározott időszakonként a helyszínen is ellenőrizzük az optimális működését.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése