2017. január 27., péntek

A napelem rendszer típusai

Fontolgatta már, hogy kiépítsen egy napelem rendszert otthonában? Maga a napelem a nap sugárzásából állít elő elektromos energiává. A további folyamatban pedig ezt az áramot alakítja át egy inverteren keresztül. Akinek fontos a környezetvédelem is, azoknak is tökéletes megoldást jelent.

A napelem rendszer kimondottan megbízható, az élettartalma pedig, várhatóan, több évtized. Mindemellett a telepítése könnyen és gyorsan megoldható, sőt a karbantartási költsége sem kerül sokba.

Használatával Ön is megszabadulhat az egyre növekvő villamos energia költségektől.



A napelem rendszer alapvetően két fajtával rendelkezik. Az egyik a hálózatra visszatápláló rendszer, amely több termékből tevődik össze, mint napelemek, kapcsolódoboz, inverter és oda-vissza mérő óra. Előnye a másik típussal szemben, hogy független a villamos-energia ártól.

A másik napelem rendszer típus a szigetüzemű rendszer, amely részei a napelem, töltésszabályozó, akkumulátor és inverter. Ennek előnye pedig, hogy olyan helyeken is kiépíthető ahol nem rendelkeznek villamos hálózattal, mint a tanyákon vagy nyaralóknál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése