2017. január 27., péntek

Az E.On támogatná a kkv-k megújuló energiaforrásának használatát



Az E.On támogatná a kkv-k, azaz a kis- és közepes vállalkozások megújuló energiaforrásának használatát. Göbl Erik, az E.On értékesítési és marketing osztályának kkv szegmens szakértője elmondta a Portfolio és az agrárszektor.hu kecskeméti konferenciáján, hogy az energiaszolgáltató cég az úgynevezett Solar programmal növelné a napenergia felhasználásának arányát és szorgalmazza a biogáz erőművek létesítését is.



Göbl Erik kiemelte, hogy annak fényében, hogy a napenergia a legkihasználhatóbb megújuló energia, így az E.On ezzel a Solar programmal segíti azon fogyasztókat és vállalkozásokat, amelyek a primer energiaforrásukat napelemre cserélnék.

A technika fejlődésének következtében a napelemek már minimális karbantartás mellett is tökéletesen működnek, emellett az energiaforrás tekintetében kimeríthetetlenek, sőt, használatukkal a fogyasztók mérsékelni tudják függésüket az energiaáraktól. Napjainkra pedig a napelem cellák ára is jelentősen csökkent, ezzel egy időben a várható élettartalmuk jelentősen nőtt (jelenleg 25-30 év).

Mint azt feljebb említettük az E.On a primer energiaforrások lecserélésén kívül támogatást nyújtana a biogáz erőművek létesítésében is. Ezzel ugyanis a megújuló energiaforrások használata nagy arányban megnőhet.

A biogáz erőművek használatával várhatóan csökkennek a hulladékkezelési költségek, és kiváltható a fűtési és hűtési célú fosszilis energia felhasználása, hiszen a biogáz hőenergiát is termel, a villamosenergia mellett.

A szakember még azt is hozzátette, hogy a komposztálható zöldhulladék feldolgozása kiváló minőségű biotrágyát eredményez, amely használatával a helyi gazdák műtrágya felhasználása csökkenne, viszont a biotrágya használatával a talaj tápanyag-ellátottsága növekedni fog.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése